Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

PELAGIC - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

PELÁGIC, -Ă, pelagici, -ce, adj. 1. (În sintagma) Zonă pelagică = totalitatea apelor din lacuri, mări și oceane situate deasupra zonelor de fund (începând de la adâncimea de circa 200 m). ** Care se referă la zona definită mai sus, care aparține acestei zone; (despre plante și animale) care trăiește, plutind liber în apele acestei zone. 2. (Rar) Marin. - Din fr. pélagique.

Sursa : DEX '98

 

PELÁGIC adj. v. marin.

Sursa : sinonime

 

PELÁGIC adj. v. pelagial.

Sursa : sinonime

 

pelágic adj. m., pl. pelágici; f. sg. pelágică, pl. pelágice

Sursa : ortografic

 

PELÁGI//C \~că (\~ci, \~ce) Care ține de fundul mării; propriu fundului mării. * Zonă \~că zonă în largul mărilor și oceanelor considerată de la adâncimea de două sute de metri până la fund. Organisme \~ce plante și animale care viețuiesc în zona pelagică. /pélagique

Sursa : NODEX

 

PELÁGIC, -Ă adj. Format sub acțiunea mării; marin. ** Zonă pelagică = zonă din largul mărilor și oceanelor, începând de la adâncimea de 200 m până la fundul apei. ** (Despre plante și animale) Care pluteşte sau înoată liber în zona pelagică. [< fr. pélagique, cf. gr. pelagos - mare].

Sursa : neologisme

 

PELÁGIC^1, -Ă adj. 1. (despre depozite) format sub acțiunea mării; marin; pelagial (I). 2. o zonă ~ă = zonă din largul mărilor și oceanelor. 3. (despre organisme) din această zonă. (< fr. pélagique)

Sursa : neoficial

 

-PELÁGIC^2 elem. pelag(o)-.

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.