22 C
București
joi, 6 octómbrie 2022
AcasăEconomieBani & AfaceriProgramul IMM INVEST PLUS. Un beneficiar poate primi până la zece milioane...

Programul IMM INVEST PLUS. Un beneficiar poate primi până la zece milioane de lei

Ministerul Finanțelor a lansat Programul IMM INVEST PLUS, prin care un beneficiar poate primi până la zece milioane de lei.

Ministerul Finanțelor a elaborat actul normativ prin care reglementeazã Programul IMM INVEST PLUS, care faciliteazã accesul la finanțare a firmelor care se confruntã cu un deficit de lichiditãți necesar realizãrii proiectelor de investiții și pentru continuarea activitãții. Finanțarea va putea fi accesatã pânã la 31 decembrie 2022, iar plata dobânzilor se va face în maximum 13 luni de la data acordãrii creditului.

Programul va fi implementat sub forma unei scheme de ajutor de stat în baza cãreia se vor acorda garanții și granturi. Acestea vor acoperi o parte din costurile de finanțare a creditelor contractate.

IMM INVEST PLUS include IMM INVEST, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION, RURAL INVEST. Întregul program este bazat pe Cadrul temporar de crizã pentru mãsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei ca urmare a agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei (2022/C131/01). Contractele de finanțare se vor acorda dupã decizia de autorizare a Comisiei Europene.

IMM INVEST PLUS va putea fi accesat pânã la 31 decembrie 2022. Plata dobânzilor se va face în maximum 13 luni de la data acordãrii creditului.

”Am prelungit pânã la sfârșitul anului programele prin care mediul de afaceri beneficiazã de un plafon total al garanțiilor de 7.500.000.000 lei și de un buget al granturilor de maxim 900,68 milioane lei, echivalentul în lei a aproximativ 182,15 milioane euro, pentru ca cei 10.704 de beneficiari sã aibã acces la finanțare, pentru a putea continua activitatea. Ne respectãm angajamentul de a fi alãturi de antreprenorii din România și de a-i rãsplãti pentru determinarea de a-și dezvolta afacerile, chiar și în momente dificile”, a precizat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

IMM INVEST PLUS aduce până la cinci sau zece milioane de lei pentru investiții

Pentru credite și linii de credit, valoarea maximã a fiecãrei finanțãri per beneficiar este maxim 5.000.000 lei pentru finanțarea capitalului de lucru, respectiv 10.000.000 lei pentru investiții. Fac excepție beneficiarii din domeniul agriculturii primare, acvaculturii și pisciculturii pentru una sau mai multe activitãți finanțate. La aceștia, valoarea maximã a finanțãrii este de 5.000.000 lei.

Valoarea maximã cumulatã a finanțãrilor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar în cadrul programului, nu poate depãși 10.000.000 lei, respectiv 5.000.000 lei pentru beneficiarii din domeniul agriculturii primare, acvaculturii și pisciculturii.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:58

O nouă lovitură de la Zaporojie distruge un bloc de apartamente

O lovitură militară a lovit centrul orașului Zaporojie din sud-estul Ucrainei și a distrus clădiri rezidențiale, printre care și un bloc de apartamente, joi...

Scriitoare românce prolifice în străinătate citesc la New York

Una dintre direcțiile principale de acțiune ale ICR New York, pe lângă stimularea traducerilor americane din literatura română, este promovarea cărților românești sau cu...

ROBOR a crescut din nou astăzi

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut astăzi la...
Ultima oră
Pe aceeași temă