34.8 C
București
s'âmbătă, 2 iúlie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusDanemarca plănuiește să anuleze restricțiile Covid până la finalul lunii

Danemarca plănuiește să anuleze restricțiile Covid până la finalul lunii

Danemarca este una dintre țările care a relaxat restricțiile anti-Covid-19, în ciuda răspândirii variantei Omicron. Guvernul de la Copenhaga a anunțat că rata de vaccinare a populației este suficient de mare pentru a renunța la restricții.

Danemarca își propune să renunțe săptămâna viitoare la toate restricțiile interne legate de COVID-19. Anunțuri similare au fost făcute de autoritățile din Marea Britanie, Irlanda și Țările de Jos.

Danemarca vrea să anuleze restricțiile Covid în ianuarie

Autoritățile daneze au precizat că se bazează pe rata mare de vaccinare a populației, motiv pentru care vor să anuleze restricțiile Covid până la finalul lunii ianuarie. Țara nordică a slăbit deja restricțiile în urmă cu două săptămâni, după un blocaj de o lună.

Într-o scrisoare adresată parlamentului, ministrul Sănătății Magnus Heunicke a declarat că guvernul intenționează să urmeze recomandările emise de un grup de experți marți pentru a elimina toate restricțiile până la 1 februarie.

„Doresc ca includerea COVID-19 în categoria bolilor ameninţătoare pentru societate să fie suprimată începând de la 1 februarie 2022”, a declarat ministrul danez al Sănătăţii, Magnus Heunicke.

Decizia guvernului, care este supusă aprobării parlamentare, va fi cea mai profundă relaxare a restricțiilor observată în țările nordice. Astfel, cluburile de noapte se vor redeschide, iar restaurantele pot servi alcool după ora 22:00. De asemenea, masca de protecție în mijloacele de transport nu va mai fi obligatorie.

Dacă modificările vor fi aprobate, singurele reguli care vor rămâne sunt cele care acoperă testul și izolarea la intrarea în Danemarca.

Alte țări europene au făcut un anunț similar

Marea Britanie, Irlanda și Țările de Jos au anunțat în ultima săptămână decizii similare de a elimina majoritatea restricțiilor de coronavirus. Deciziile au venit în ciuda infectărilor cu Varianta Omicron. Printre motivele invocate s-au numărat scăderea numărului de cazuri sub vârfuri și un număr mai mic de spitalizări decât se temea.

Danemarca a înregistrat 46.590 de cazuri noi marți, puțin sub vârful de 47.831 vineri. Numărul de spitalizări cauzate de coronavirus a crescut la 918, cel mai mare dintr-un an. Dar autoritățile sanitare au estimat că între 30%-40% dintre cei aflați în prezent în spital cu un test pozitiv pentru coronavirus sunt acolo din alte motive decât COVID-19.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cutremur puternic în Iran: cel puțin cinci morți

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa astăzi în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter produs în sudul Iranului.Cutremurul...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 129: SUA trimit Kievului tehnică militară antiaeriană

UPDATE, ora 11:06: Explozii puternice au zguduit în această dimineaţa oraşul ucrainean Nikolaev (Mikolaiv), a anunţat primarul aşezării, Oleksandr Senkevici, transmite Reuters.Alarmele aeriene au...

Captură de zeci de kilograme de droguri făcută de polițiștii din Oradea

Peste 32 de kilograme de droguri au fost descoperite de poliţiştii şi procurorii din Oradea, după ce au prins în flagrant trei bărbaţi din...
Ultima oră
Pe aceeași temă