34.4 C
București
miércuri, 29 iúnie 2022
AcasăȘtirile zileiInternațional Cyberpartizanii din Belarus amenință că vor paraliza traficul feroviar

 Cyberpartizanii din Belarus amenință că vor paraliza traficul feroviar

Activiștii cibernetici, Cyberpartizanii, care se opun președintelui Belarusului, Alexander Lukașenko, susțin că au pătruns în sistemul informatic al căii ferate de stat și amenință că vor paraliza trenurile care transportă trupele și artileria rusă în țară, în vederea unui posibil atac asupra Ucrainei, informează The Guardian.

Obiectivele grupului includ eliberarea prizonierilor politici, îndepărtarea soldaților ruși din Belarus și prevenirea bielorușilor să „moară pentru acest război fără sens,” a declarat pentru Guardian o persoană implicată în atac.

Un membru al „Cyberpartizanilor” a dezvăluit că grupul hacktivist a criptat sau distrus până acum bazele de date interne pe care căile ferate din Belarus. Astfel autoritățile nu ar mai putea controla traficul, vama și gările. Posibila lor acțiune ar putea provoca întârzierea trenurilor comerciale și necomerciale, dar care „afectează indirect Rusia în deplasarea trupelor.”

Activiștii cibernetici, Cyberpartizanii, nu vor Belarusul în conflictul ruso-ucrainean

Până acum au evitat să ia măsuri mai drastice. Cum ar fi paralizarea mersului trenurilor prin doborârea sistemelor de semnalizare și de control ale urgențelor. Au mai spus că „ar putea face asta în viitor, dacă oamenii nevinovați vor suferi”.

Grupul a cerut ca Belarus să înceteze să mai servească drept teren de pregătire pentru cantonamentul trupelor rusești. Precum și amplasarea armamentului la doar kilometri de granița cu Ucraina.

citește și: Conducerea ICR recrutează salvatorii planetei pentru divizia prezidențială

„Nu vrem soldați ruși în Belarus, deoarece prezența lor compromite suveranitatea țării,” a declarat membrul Cyberpartizanilor pentru Guardian. „De asemenea, Belarusul poate fi antrenat într-un război cu Ucraina. Și probabil soldații belaruși ar trebui să participe la el și să moară pentru acest război fără sens.”

Grupul conține 20 de IT-iști, care s-au remarcat încă din anul 2020, când au atacat serverele guvernului lui Lukasenko.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 126: Serviciul de securitate din țara vecină a anunțat că a arestat un fost agent KGB

Update, ORA 14:56: Ucraina poartă negocieri cu Rusia pentru eliberarea atât a combatanţilor ucraineni, cât şi a voluntarilor străini care sprijină Kievul în lupta...

Cum să oferi cele mai inspirate cadouri de casă nouă? 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/mGZX2MOPR-s Ai o prietenă sau un amic ce tocmai s-a mutat în casă nouă? Un cuplu la care ții și-a îndeplinit visul de a...

De ce să citești cărți de dezvoltare personală și cum să le alegi?

Cărțile reprezintă cele mai bune ,,arme” ale unei persoane, în fața pericolelor vieții moderne. Când spunem pericole, ne referim la prietenii false, relații toxice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă