34.4 C
București
miércuri, 29 iúnie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalOleg Navalnîi, fratele lui Alexei Navalnîi, dat în urmărire generală. Ce planuri...

Oleg Navalnîi, fratele lui Alexei Navalnîi, dat în urmărire generală. Ce planuri au rușii cu el

Oleg Navalnîi, fratele disidentului Alexei Navalnîi, a fost dat în urmărire generală în Rusia. El a fost plasat pe lista „neagră” după ce a fost somat să se prezinte la o audiere în instanță privind comutarea unei pedepse cu suspendare într-una una cu executare, transmite Reuters.

Anul trecut, în perioada ianuarie – aprilie, Oleg Navalnîi a fost plasat în arest la domiciliu. El a primit și o condamnare cu suspendare de un an de zile, pe motiv că ar fi încălcat restricțiile anti Covid. Însă, adevăratul motiv a fost cu totul altul: el participase la un protest organizat la Moscova împotriva arestării fratelui său, arestare care s-a produs după întoarcerea din Germania. Alexei a fost tratat într-o clinică privată după ce ruși l-au otrăvit. 

Era evident că autoritățile de la Kremlin nu puteau să treacă cu vederea acest lucru și i-au aplicat lui Oleg o pedeapsă. 

Oleg Navalnîi se aștepta la o astfel de decizie. Prin urmare, s-a făcut nevăzut

Recent însă, autoritățile au decis să-l arunce după gratii. Anunțul a fost făcut chiar de către avocatul lui Oleg, care a declarat miercuri, 25 ianuarie, că Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia va cere comutarea condamnării  cu suspendare în una cu executare pe 18 februarie.

Deocamdată, nimeni nu știe unde se află Oleg Navalnîi dar putem bănui de ce nu s-a prezentat la audiere. 

Oleg Navalnîi, în vârstă de 38 de ani, a fost eliberat din închisoare în 2018 după ce a executat o sentință de 3 ani și jumătate pentru delapidare, o condamnare despre care criticii Kremlinului spun că a fost menită să pună presiune pe fratele său și intimideze disidența, scrie și Hotnews. 

Alexei Navalnîi a fost condamnat cu suspendare în același caz, sentința fiind comutată într-una cu executare anul trecut după ce autoritățile ruse l-au acuzat de încălcarea termenilor eliberării pe cauțiune în perioada în care se afla în convalescență în Germania după ce a fost otrăvit cu Noviciok.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Klaus Iohannis, avertisment privind criza energetică

Președintele Klaus Iohannis a avertizat că această criză a gazelor în urma războiului din Ucraina, va continua, până când vor fi găsite noi rute...

Timișul va avea piste de testare a mașinilor autonome

Județul Timiș va fi primul din țară care va avea piste inteligente de testare a autovehicolelor autonome (șoferul poate lipsi n.a.). Anunțul a fost...

PNL schimbă președintele Senatului. Cîțu va fi înlocuit cu Alina Gorghiu

Conducerea PNL s-a reunit miercuri dimineață, pentru a decide cine va fi președintele Senatului, în locul lui Florin Cîțu. UPDATE 11.00 Florin Cîțu a...
Ultima oră
Pe aceeași temă