21.4 C
București
joi, 6 octómbrie 2022
AcasăSănătateCum a reușit ENROUSH să schimbe obiceiurile la menstruație în 2022?

Cum a reușit ENROUSH să schimbe obiceiurile la menstruație în 2022?

Anul 2022 se poartă organic! Da, vorbim despre menstruație. Pentru că atât ginecologii cât și dermatologii îți recomandă să te ferești de toxine, ingrediente chimice și plastic direct pe piele și în apropierea vulvei.

Azi există atât de multe opțiuni atunci când vine vorba de produse menstruale, iar în ultimii ani, găsești orice de la clasicele absorbante și tampoane până la discul menstrual sau chiloții absorbanți. Acum, poți să alegi în funcție de buget, preferințe și nevoie.

Un brand românesc de produse menstruale organice recomandat de foarte multe femei este ENROUSH. Așa ca am fost curioși: de ce au renunțat femeile la produsele obisnuite,  folosite de ani de zile în favoarea absorbantelor și tampoanelor organice de la ENROUSH?

Pe scurt, bumbacul 100% organic și fibrele naturale sunt singurele ingrediente folosite în produsele lor. Nu vei găsi în tampoanele și absorbantele lor plastic, parfum, înălbitori, pesticide, OMG-uri sau orice alt tip de ingredient chimic. Mai mult, produsele respectă mediul înconjurător, iar brandul promovează un dialog deschis despre menstruație.

Motivele pentru care tot mai multe femei aleg produsele organice sunt personale și variază, însă am regăsit trei puncte comune în răspunsul majorității:

  • COMFORT: în primul rând, bumbacul organic se simte foarte fin pe piele. Absorbantele zilnice, tampoanele și absorbantele organice sunt hipoalergenice, lasă pielea să respire, nu simți că le porți și nu mai transpiri.
  • FĂRĂ IRITAȚII: câte dintre noi nu s-au confruntat de zeci de ori cu asta? Bumbacul organic are grijă de pielea ta în cele mai sensibile zone. Mai mult, în confecționarea produselor menstruale organice nu se folosește plastic, parfum, înălbitori chimici și substanțe care îți pot provoca afecțiuni în zona intimă.
  • SUSTENABILITATE: nu în ultimul rând, tampoanele ENROUSH sunt 100% biodegradabile, iar bumbacul organic este 100% compostabil și se descompune mult mai rapid decât fibrele sintetice folosite în produsele menstruale obișnuite.

Partea bună este că în 2022, magazinele și lanțurile mari de produse pentru îngrijire au înțeles importanța produselor de calitate în igiena menstruală. Prin urmare, ENROUSH a încheiat un parteneriat cu DM Drogerie și în curând vor fi disponibili în peste 116 magazine, pentru a face mai accesibile tampoanele și absorbantele fără ingrediente ascunse.

Menstruația merită celebrată, pentru că până la urmă, este un fenomen natural și un semn de bună funcționare a corpului tău. Grija față de corp ar trebui să fie cu atât mai importantă! Apropo, știai că există și o zi oficială a menstruației?

Da, luna mai este luna menstruației! Iar pe 28.05 se sărbătorește Ziua Internațională a Igieniei Menstruale. O zi în care ar trebui să conștientizăm că încă mai există stigmă, tabuuri, sărăcie menstruală și dezinformare cu privire la produsele destinate femeilor. Și, de ce nu, o ocazie perfectă să descoperi produsele organice și să faci un pas pentru sănătatea ta.PS: Ne place la nebunie misiunea ENROUSH, care nu este doar despre popularizarea produselor menstruale organice, ci și educația menstruală, demontarea tabuurilor și accesul ușor la informații despre sănătatea reproductivă a femeilor.

Cele mai citite
00:01:45

Candidatura Ucrainei la Cupa Mondială din 2030 ridică moralul la Kiev

Candidatura Ucrainei pentru a organiza Cupa Mondială din 2030, împreună cu Spania și Portugalia, a surprins plăcut pe cei din Kiev și din alte...

Timișoara va avea autostradă până în capitala Serbiei, Belgrad

Orașul Timișoara va fi conectat cu o autostradă care va ajunge până în capitala Serbiei, Belgrad, iar de acolo spre vestul Europei. Acest proiect este...

Maestrul Popa’S aduce la Timișoara lucrările celor mai importanți caricaturiști ai lumii

Maestrul Popa’S aduce nume grele ale caricaturii la a zecea ediție a Salonului Internațional de Caricatură de Presă  Fundația maestrului Ștefan Popa Popa’S organizează a...
Ultima oră
Pe aceeași temă