21.4 C
București
joi, 6 octómbrie 2022
AcasăSănătateȚări care oferă vaccin împotriva variolei maimuței

Țări care oferă vaccin împotriva variolei maimuței

Pe măsură ce tot mai multe țări în care variola maimuței nu este endemică raportează focare ale acestei boli virale, unele guverne au început să ofere vaccinuri celor mai expuși cetățeni, notează Reuters.

Nu există un vaccin specific pentru variola maimuței, dar datele arată că vaccinurile care au fost folosite pentru eradicarea variolei au o eficacitate de până la 85% împotriva acesteia, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Mai jos este o listă a țărilor care au început până acum să ofere un vaccin sau care îl stochează:

Europa

Uniunea Europeană lucrează la un acord de achiziție comună de vaccinuri și antivirale împotriva variolei maimuțelor, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene la 27 mai. 

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din blocul comunitar a declarat pe 2 iunie că se află în discuții cu Bavarian Nordic cu privire la datele studiului care ar putea sta la baza unei extinderi a utilizării aprobate a injecției Imvanex, cunoscută sub numele de Jynneos în Statele Unite, dincolo de variolă, pentru a include variola maimuțelor. 

Marea Britanie a declarat pe 26 mai că a achiziționat peste 20.000 de doze de vaccin produs de Bavarian Nordic. La 20 mai, ea a oferit un vaccin antivariolic unor lucrători din domeniul sănătății și altor persoane care ar fi putut fi expuse.

Danemarca a declarat pe 25 mai că va primi 200 de vaccinuri împotriva variolei maimuțelor din Olanda și că lucrează la cumpărarea altor mii de vaccinuri, în timp ce țara se gândește să vaccineze contacții apropiați ai celor infectați.

La 25 mai, Franța a recomandat ca personalul sanitar și adulții care au luat contact cu un pacient cu variola maimuței să fie vaccinați.

Comitetul consultativ pentru vaccinuri din Germania a recomandat, la 10 iunie, ca persoanele de peste 18 ani care au fost expuse sau prezintă un risc crescut de infectare să primească vaccinul Imvanex. La 24 mai, acesta a comandat 40.000 de doze de vaccin.

Spania a declarat pe 9 iunie că va începe vaccinarea contacților apropiați ai cazurilor confirmate de variola maimuței și a celor cu risc mare de îmbolnăvire gravă. Aproximativ 200 de doze de vaccin Imvanex au ajuns în Spania la 6 iunie, iar guvernul așteaptă să cumpere mai multe doze în cadrul programului de achiziții al UE. 

America de Nord

Canada a semnat la 7 iunie un contract de 56 de milioane de dolari cu Bavarian Nordic pentru vaccinul antivariolic, care este aprobat și pentru utilizarea împotriva variolei maimuțelor în această țară, livrările urmând să înceapă anul viitor.

Guvernul Statelor Unite a făcut o comandă suplimentară de 500.000 de doze de Jynneos, a anunțat Bavarian Nordic pe 10 iunie, ceea ce va duce stocul total al țării la aproape 2 milioane de vaccinuri.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

DIICOT Ploiești a deschis un dosar pentru avioane MApN ce au deteriorări după ce au fost alimentate cu un combustibil neconform

Procurorii DIICOT Ploiești efectuează cercetări într-un dosar în care sunt vizaţi, printre alţii, oamenii de afaceri Cristian Berendel şi Dan Florin Berendel, în documentele...

MApN precizează că avioanele MiG 21-LanceR nu au fost consemnate la sol din cauza combustibilului utilizat

Aeronavele MiG 21-LanceR din dotarea Forţelor Aeriene Române nu au fost consemnate la sol, în perioada 2018-2021, din cauza unor probleme tehnice cauzate de...

Ministrul de Interne, Lucian Bode, explică achiziția de mașini pentru Poliția Română. „Domnul Drulă se autodenunță?”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a avut joi o conferință de presă în care a explicat achiziția de mașini pentru Poliția Română. Ministrul a precizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă