21.4 C
București
joi, 6 octómbrie 2022
AcasăLifestyleCum se alege salteaua potrivită ca material pentru un somn odihnitor

Cum se alege salteaua potrivită ca material pentru un somn odihnitor

Atunci când cineva vrea să cumpere o saltea nouă, poate cel mai dificil lucru este că nu știe de unde să înceapă. Mers în magazin sau cumpărături online? Au prioritate opțiunile prietenoase cu bugetul sau se investește într-un model de lux? Și cum rămâne cu dimensiunea, forma, materialul și designul? Da, sunt multe lucruri de luat în considerare, mai ales dacă persoana merge prima oară la cumpărături pentru pat și saltea.

În timpul somnului, coloana vertebrală se aliniază la orizontal și acesta este cel mai important aspect. Poziția în pat, tipul corpului și preferințele personale pentru senzații și materiale vor juca toate un rol în alegerea celei mai potrivite saltele pentru nevoile persoanei. De asemenea, ar trebui luate în considerare costul, confortul, durabilitatea și orice probleme legate de somn: senzația permanentă de căldură, dureri de spate, treziri dese cauzate de mișcările partenerului de dormit. Articolul de mai jos detaliază aspectele care ar trebui luate în considerare atunci când se alege modelul saltelei în funcție de materialul din care este confecționată.

Care este cel mai potrivit material pentru o saltea?

În magazinele de specialitate se găsește o gamă largă de niveluri de fermitate și opțiuni de preț pentru majoritatea materialelor de pe piață. Spuma cu memorie și saltelele cu arcuri interioare sunt cele mai populare, dar acestea se rezumă la preferințele personale. Iată care sunt principalele tipuri de saltele în funcție de material.

  1. Saltelele din spumă cu memorie oferă cea mai bună distribuție a presiunii, deoarece se adaptează corpului și nu pun presiune pe anumite puncte ale coloanei. Utilizatorii descriu așezarea pe salteaua de spumă ca senzație de legănare. Aceste saltele sunt ideale în special pentru cei care dorm pe lateral sau pentru oricine are dureri de spate, deoarece ajută la facilitarea alinierii corecte a coloanei vertebrale, punând mai puțin stres pe umeri și șolduri. Ele ajută, de asemenea, la izolarea mișcărilor, astfel încât este mai puțin probabil să se simtă mișcările partenerul de somn. Un dezavantaj al spumei cu memorie este că poate prinde mai ușor căldura, deși multe mărci oferă acum funcții de răcire încorporate pentru a preveni supraîncălzirea.
  • Saltelele cu latex sunt oarecum asemănătoare cu spuma cu memorie, dar latexul este fabricat din arbori de cauciuc și poate fi folosit în saltele organice. Latexul este, de asemenea, mai scump decât spuma cu memorie și este mai rezistent, așa că este de așteptat să fie plin de elasticitate, cu o senzație mai mică de absorbție.
  • Saltelele cu arcuri sunt realizate din bobine de oțel, care le fac mai ferme. Sunt mai potrivite pentru cei care dorm pe spate și pe burtă, persoanele beneficiind de o suprafață mai fermă pentru a menține coloana vertebrală aliniată. Aspecte de luat în considerare la aceste modele sunt ecartamentul bobinei și numărul de bobine din care este alcătuită salteaua. Calibrul bobinei dă informații despre grosimea oțelului. De obicei variază între 12 și 15, iar un număr mai mic înseamnă că este mai ferm și mai durabil. Numărul de coloane va spune numărul de coloane din saltea; un model de calitate va avea cel puțin 400 de bobine.
  • Saltelele hibride folosesc o combinație de spumă cu memorie sau latex și bobine. Bobinele stau în partea de jos pentru sprijin, în timp ce spuma se așează deasupra pentru distribuirea presiunii. Multe modele hibride se simt foarte asemănător cu paturile de spumă în timpul somnului. Aceastea sunt mai durabile, dar și mai costisitoare și mai grele.
  • Saltele reglabile. Deși acestea sunt mai puțin obișnuite, saltelele reglabile au camere de aer care permit controlul nivelului de fermitate al saltelei. Sunt utile în special pentru cuplurile care au preferințe diferite. Sunt scumpe, deși utilizatorii declară frecvent că achiziția lor a meritat din plin somnul de calitate pe care îl obțin.

Somnul și problemele care se pot ivi din cauza poziției necorespunzătoare în timpul odihnei, dureri de spate, oboseala de peste zi, trezirile dese la mișcările partenerului fac din achiziția unei saltele o decizie care trebuie întemeiată pe cât mai multe informații legate de modelul și materialul ales. Fie că se optează pentru saltele din spumă cu memorie sau pentru salteaua cu arcuri, fie că saltele reglabile sunt preferate de cumpărătorii cu un buget generos, achiziția finală trebuie să aibă ca obiectiv confortul sporit al utilizatorului și un somn odihnitor.

Cele mai citite

Dominic Fritz vrea să controleze presa locală

În condițiile în care un senator USR se luptă pentru promovarea legii transparenței banilor partidelor, primarul USR Dominic Fritz e prins cu mâța-n sac....
00:00:58

O nouă lovitură de la Zaporojie distruge un bloc de apartamente

O lovitură militară a lovit centrul orașului Zaporojie din sud-estul Ucrainei și a distrus clădiri rezidențiale, printre care și un bloc de apartamente, joi...
00:01:45

Candidatura Ucrainei la Cupa Mondială din 2030 ridică moralul la Kiev

Candidatura Ucrainei pentru a organiza Cupa Mondială din 2030, împreună cu Spania și Portugalia, a surprins plăcut pe cei din Kiev și din alte...
Ultima oră
Pe aceeași temă