31.2 C
București
s'âmbătă, 2 iúlie 2022
AcasăLifestyleTravelTel Aviv, desemnat cel mai ,,distractiv” oraș din lume

Tel Aviv, desemnat cel mai ,,distractiv” oraș din lume

Tel Aviv, centrul economic și cultural al Israelului, a fost desemnat pentru al doilea an consecutiv cel mai distractiv oraș din lume. Strategia Israelului a fost de a accelera vaccinarea populației pentru a redeschide cât mai repede centrele de entertainment.

Numit și Miami-ul Orientului Mijlociu, Tel Aviv a fost clasat pe locul opt ca fiind cel mai bun oraș din lume și pe locul secund în clasamentul celor mai bune orașe la categoria mâncăruri și băuturi, după Shanghai, într-un sondaj realizat de publicația Time Out.

Lista din acest an a celor mai bune orașe din lume aduce în centrul atenției comunitățile care s-au adaptat condițiilor impuse de pandemie, într-o perioadă în care factorii cheie, care transformau aceste metropole în zone de distracție, cultură și socializare, au dispărut.

În cadrul sondajului, respondenții au considerat că viața de noapte, restaurantele și cultura din Tel Aviv, precum și aparteneța la comunitate – care a fost deosebit de importantă în timpul pandemiei – fac acest oraș demn de a fi numit „cel mai distractiv din lume”.

Tel Aviv a obținut, de asemenea, și un punctaj generos pentru inițiativele de mediu și angajamentul față de activism.

Cu toate că pandemia a oferit lumii întregi o pauză neașteptată, în Tel Aviv spiritul comunității nu a dispărut. Israel a pus întotdeauna accent pe inovație și tehnologie, țara reușind astfel să treacă peste colapsul cauzat de lockdown.

Tel Aviv este al doilea cel mai mare oraș din Israel, după Ierusalim, o metropolă plină de viață și energie, un uriaș centru economic, de afaceri, dar și cultural.

La început, Tel Aviv a fost simplu port, dar astăzi înseamnă mult mai mult decât atât, este locul unde viața are un ritm alert, fiind cea mai mare zonă metropolitană din Israel.

Condițiile de călătorie în Israel începând cu 9 ianuarie 2022: certificat de vaccinare sau dovada trecerii prin boală, test COVID PCR înainte de călătorie și PCR efectuat la intrarea în țară, plus PLF.

Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Cutremur puternic în Iran: cel puțin cinci morți

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa astăzi în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter produs în sudul Iranului.Cutremurul...

Confruntări sângeroase în Serbia între grupuri de migranți

Mai multe confruntări sângeroase au avut loc în Serbia între câteva grupuri de migranți, foarte aproape de granița cu Ungaria, o persoană fiind ucisă...

Cel puțin cinci morți într-un cutremur recent din sudul Iranului

Sunt cel puțin cinci morți și alte 49 de persoane au fost rănite în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,1 în sudul Iranului sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă