21.4 C
București
joi, 6 octómbrie 2022
AcasăOp & EdOpiniiMotive de regret pentru cei care nu au încercat Bac-ul măcar la...

Motive de regret pentru cei care nu au încercat Bac-ul măcar la plesneală

Au fost înregistrate cele mai bune rezultate la examenele naționale, din ultimii zece ani, înainte de soluționarea contestațiilor.

Prin tradiție, după soluționarea contestațiilor, se va mai adăuga 1 – 2% la rata de promovare (în cazul Bacalaureatului).

Sunt rezultate ce puteau fi anticipate, având în vedere că programa pentru examen a fost semnificativ redusă, pentru a nu include materia ce nu a putut fi predată în sistem clasic, cu prezență fizică în unitatea de învățământ.

Iată cum absolvenții de liceu care veneau de obicei la examen, la noroc, fără să fie pregătiți, ar putea să regerete decizia de a nu se prezenta la această sesiune.

Puteau să se numere printre cei 73,3% dintre candidații care au promovat examenul maturității.

Mai au o șansă în toamnă și nu numai, după cum a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu, și cel puțin în anul următor va fi redusă programa de examen.

De apreciat că de această dată ministrul a evitat să mai prezinte rezultatele analizei efectuate în urma evaluării digitale, în același timp cu cele înregistrate la examen, la nivel național.

La Evaluarea Națională s-a creat o confuzie și multe posturi de știri au preluat rezultatele din Dâmbovița drept cele la nivel național.

Și dacă în cazul județului  Dâmbovița ar exista posibilitatea ca rezultatele analizei să fie similare situației la nivel național, în cazul județului Giurgiu, care are un număr redus de unități de învățământ și printre cele mai slabe rezultate din țară, nu se mai poate discuta despre aceeași ecuație.

Mai este de remarcat o situație mai rar întâlnită la examenul maturității: s-au înregistrat mai multe note de 10 la Matematică, decât la Limba română (aproape de trei ori mai multe).

Aceasta pentru că puțini elevi s-au axact pe comedie, pentru subiectul al III-lea.

Ce-i drept, un examen al maturității susținut după doi ani cu școala românească în pandemie nu se putea încheia decât cu comicul de situație.

Citește și:

42 de licee cu 0% promovare la Bac

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Manchester City, Chelsea și Borussia Dortmund „au defilat” miercuri în grupele Ligii Campionilor la fotbal

Manchester City, Chelsea şi Borussia Dortmund au obţinut victorii clare, miercuri, în etapa a treia a grupelor Ligii Campionilor la fotbal. Manchester City a surclasat-o...

MApN precizează că avioanele MiG 21-LanceR nu au fost consemnate la sol din cauza combustibilului utilizat

Aeronavele MiG 21-LanceR din dotarea Forţelor Aeriene Române nu au fost consemnate la sol, în perioada 2018-2021, din cauza unor probleme tehnice cauzate de...

Joe Biden a ajuns în Florida pentru a inspecta zonele calamitate de uraganul Ian

Preşedintele Statelor Unite(SUA), Joe Biden, s-a deplasat, miercuri, în statul Florida, observând din elicopter zonele afectate de Uraganul Ian şi anunţând acţiuni coordonate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă