21.4 C
București
joi, 6 octómbrie 2022
AcasăTehnologieCum poți prelungi viața automobilului dacă îl ții în garaj?

Cum poți prelungi viața automobilului dacă îl ții în garaj?

Orice persoană mutată la casă își dorește nu doar o locuință stabilă, ci și un mijloc de transport propriu sigur, care să-i ofere întregii familii mobilitate și independență. Astfel, un aspect deloc de neglijat de șoferi, mai ales dacă mașina este principalul mijloc de transport, este garajul.

Garajul nu este doar pentru a depozita mașina, ci poate deveni un spațiu unde sculele de lucru și diversele decorațiuni își vor găsi un loc al lor. Dacă tocmai ai achiziționat o locuință la curte și dispui de un garaj, fie el independent, fie încorporat în casă, ești un fericit. Mulți șoferi își doresc asta!

Posesorii de automobile își pun o mulțime de întrebări legate de locul unde ar trebui staționată mașina, astfel încât să fie ferită de fenomenele meteo extreme, de hoți și chiar de zgârieturi sau accidente. Cel mai bun răspuns rămâne garajul.

Cele mai comune tipuri de garaje?

Garajul subteran

Este mai des întâlnit în cazul ansamblurilor rezidențiale sau al companiilor, fiind realizate din beton armat, de mare grosime, astfel încât să suporte o încărcătură ridicată.

Garajul modern, situat în apropierea casei

Aici sunt prezente două tipuri de garaje, cele incorporate în casă și cele independente. În general, un garaj alipit de casă costă cu până la 20% mai puțin decât unul independent, dat fiind că împarte un perete și este mai ușor de conectat la rețeaua electrică. Totodată, un garaj atașat asigură șoferilor și un plus de confort – astfel, în iernile reci nu va trebui să ieși afară, iar dacă deții o mașină electrică încărcarea va fi mult mai simplă.

Garajul mare, pentru mai multe mașini

Dacă deții mai multe mașini, apare necesitatea de a extinde sau a construi un garaj cu mai multe spații de depozitare, a căror intrare să se facă prin usi garaj secționale sau basculante. Dacă un garaj clasic are dimensiunile de 6 x 3,5 metri, garajul pentru două mașini necesită dimensiuni de 7,9 x 7,3 metri.

De ce să ții mașina într-un garaj?

Sunt o mulțime de avantaje pe care depozitarea mașinii în garaj ți le oferă, despre care vorbim imediat.

Poți păstra luciul vopselei vreme îndelungată

Mașinile vechi au vopsele care au îmbătrânit și care, la razele solare puternice, își pierd din culoare tot mai mult.  Prin urmare, depozitarea în garaj face ca orice caroserie a automobilului să aibă o durată de viață mai îndelungată, păstrându-și astfel valoarea în timp.

Mai există și alte avantaje, printre care:

  • Caroseria și șasiul nu va rugini – din cauza umezelii de afară, coroziunea se manifestă de patru ori mai intens și astfel rugina se răspândește mult mai repede;
  • Vopseaua mașinii își păstrează mai mult timp culoarea;
  • Mașina este ferită de distrugeri, zgârieturi sau efracții;
  • Nu va trebui să plătești pentru locul de parcare;
  • Pe timp de iarnă nu va trebui să deszăpezești mașina.
Cele mai citite

MApN precizează că avioanele MiG 21-LanceR nu au fost consemnate la sol din cauza combustibilului utilizat

Aeronavele MiG 21-LanceR din dotarea Forţelor Aeriene Române nu au fost consemnate la sol, în perioada 2018-2021, din cauza unor probleme tehnice cauzate de...

Scriitoare românce prolifice în străinătate citesc la New York

Una dintre direcțiile principale de acțiune ale ICR New York, pe lângă stimularea traducerilor americane din literatura română, este promovarea cărților românești sau cu...

Zelenski a anunțat că trei noi sate au fost recucerite de forțele ucrainene în regiunea Herson

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat miercuri că trei noi sate, ocupate de armata rusă, au fost recucerite de forţele ucrainene în regiunea Herson din...
Ultima oră
Pe aceeași temă