Nu mai aruncă frunzele de la ridichi. La ce se pot folosi si au o mulțime de beneficii

De Andreea Stancescu.
Publicat pe 21.03.2023 la 20:54
Actualizat pe 21.03.2023 la 20:54
Frunzele legumelor se pot consumă si oferă o mulțime de beneficii organismului, având vitamine si minerale. Deși de la ridichi sau morcov alegem sa mancam doar radacina, frunzele lor sunt aromate si ar trebuie utilizate in salate sau in alte preparate.
- Nu mai aruncă frunzele de la ridichi
- La ce se pot folosi si au o mulțime de beneficii
Ridichile se numara printre cele mai consumate legume la noi în tara. Este răcoritoare si fresh, astfel ca este perfecta pentru salate, poate se poate consumă si că atare. Deși multi dintre noi alegem sa mâncam radacina, frunzele nu trebuie lăsate deoparte.
Ce poți face cu frunzele de la ridichi
Pe lânga bucătăria româneasca, ridichea se găsește preponderent în Coreea si China. Este o sursa de numeroase vitamine care ajuta organismul în mai multe funcții ale sale. Din ridichile se consuma tot mai mult radacina, însa, frunzele aduc o mulțime de beneficii. Ele conțin vitamina C, vitamina B6, magneziu, fosfor, fier, dar si vitamina A. În timpul unei mese, ajuta la detoxifierea organismului si elimina toxinele acumulate în sezonul rece, când alegem sa mâncam hrana mult mai procesata.
Au si un gust aromat si se pot consumă crude sau chiar în supa creme, alături de mai multe ingrediente, precum cartofi, ceapa verde, leurda, pătrunjel sau mărar. Se pot fierbe la abur, apoi se manânca cu puțin ulei de măsline deasupra, fiind o garnitura delicioasa. Pentru salate este recomandat sa alegeți frunzele tinere.
Ce alte frunze se mai consuma
La fel că si în cazul ridichilor, frunzele de morcovi se consuma. Deși multe persoane aleg sa le arunce, este un lucru greșit. Ele sunt o sursa excelenta de nutrienti pe care îi oferă organismului, oferă vitamina C, potasiu, calciu si cresc imunitatea datorita antioxidanților pe care îi conțin. Ele se pot consumă în salate, smoothie-uri, supe sau ciorbe.
Tulpinile si frunzele de la sfecla roșie se consuma, fiind bogate în fibre, calciu, fier si vitaminele A si K. Îmbunatatesc sistemul imunitar si se pot adauga în salate, tocanite, supe sau ciorbe.
CITEȘTE SI: Cât costa un kilogram de cartofi, înainte de Paste. Prețul care i-a uimit pe români