Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:CAZEMATĂ ... Mai multe din DEX...

BUNCĂR - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

BÚNCĂR, buncăre, s.n. 1. Construcție alcătuită dintr-un recipient de oțel, de beton etc. și un schelet de susținere, destinată depozitării temporare a unor materiale granulare. 2. Cutie metalică destinată depozitării pieselor la mașinile-unelte în vederea prelucrării lor. 3. Compartiment amenajat pe nave pentru depozitarea combustibilului (cărbuni). 4. Mic adăpost blindat; cazemată. - Din germ. Bunker. Cf. rus. %bunker%.

Sursa : DEX '98

 

BÚNCĂR s.n. 1. Siloz în care se înmagazinează cărbuni, minereuri etc. ** Depozit de combustibil pe o navă; (p. ext.) combustibilul navei. 2. Pâlnie de alimentare cu cărbuni a locomotivelor. 3. (Mil.) (Mic) adăpost blindat. [Pl. -re, var. buncher s.n. / < germ. Bunker, cf. engl. bunker].

Sursa : neologisme

 

BÚNCĂR s. n. 1. siloz în care se înmagazinează cărbuni, minereuri etc. * compartiment în care se înmagazinează combustibilul, pe o navă. 2. pâlnie de alimentare cu cărbuni a locomotivelor. 3. adăpost blindat, cazemată. (< germ. Bunker)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru BUNCĂR

 Rezultatele 1 - 2 din aproximativ 2 pentru BUNCĂR.

CAZEMATĂ

... de apărare , construită din lemn și pământ sau din beton armat , în care sunt instalate diferite mijloace de luptă împotriva artileriei și împotriva bombardamentelor aeriene ; buncăr