Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

POSTIȘ - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

POSTÍȘ, -Ă, postiși, -e, adj., s.f. (Livr.) 1. Adj. (Despre păr, gene, dinţi etc.) Fals, artificial. 2. S.f. Păr fals, meșă. - Din fr. postiche.

Sursa : DEX '98

 

POSTÍȘ adj. v. artificial, fals.

Sursa : sinonime

 

postíș adj. m., pl. postíși; f. sg. postíșă, pl. postíșe

Sursa : ortografic

 

POSTÍȘ \~ă (\~i, \~e) (despre păr, sprâncene, gene) Care înlocuiește pe cel natural; artificial. /postiche

Sursa : NODEX

 

POSTÍȘ, -Ă adj. (Despre păr, dinți etc.) Fals, artificial. [< fr. postiche].

Sursa : neologisme

 

POSTÍȘ, -Ă I. adj. (despre păr, gene, sprâncene etc.) fals, artificial; adăugat. II. s. f. meșă adăugată la părul natural. * (pl.) (teatru) elemente care se lipesc pe față (barbă, mustăți etc.). (< fr. postiche)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Literatură pentru POSTIȘ

 Rezultatele 1 - 1 din aproximativ 1 pentru POSTIȘ.

Mihail Kogălniceanu - Iluzii pierdute. Un întâi amor

Mihail Kogălniceanu - Iluzii pierdute. Un întâi amor Iluzii pierdute. Un întâi amor de Mihail Kogălniceanu Prefață și cu duh umilit că toate numele din aceste file sunt închipuite, că n-am înțeles pe nimene, că tot este obștesc și nimică personal. ILUZII PIERDUTE Într-o seară de iarnă sau de primăvară, zău nu ți-oi ști spune, pentru că nu sunt astronom, dar știu că era în mart, era adunată o mică societate alcătuită de tineri și de dame asemene tinere; este de prisos să spun că erau și frumușele. Această societate era în Iași, într-o uliță al căreia nume nu ți l-oi spune, fiindcă eu însumi nu-l cunosc. Știut este geograficește și statisticește că capitalia Moldaviei nu samănă în nimică cu celelalte capitalii blagoslovite de Dumnezeu. Iașii, oraș vestit prin feredeul turcesc, prin cârnații lui Carigniani, prin apa de la Păcurari, prin vorba nemțească a lui Regensburg și prin plăcintele răposatei madamei dumisale, prin ruinele lui Ipsilant, prin minunatele păpușe ce tot anul se văd ziua, iar de la Crăciun și până la lăsatul secului și noaptea, prin o berărie nemțească, prin lărgimea și frumuseța ulițelor, prin o fabrică de chipuri de ipsos, ...