Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

AMARANT - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

AMARÁNT, amaranți s.m. 1. Plantă erbacee cu inflorescență în formă de spic, cu flori mici roșii, galbene sau albe catifelate. 2. Colorant roșu-albăstrui obținut din această plantă. - Din fr. amarante, lat. amarantus.

Sursa : NODEX

 

amaránt s. m., pl. amaránți

Sursa : ortografic

 

AMARÁN//T \~ți m. 1) Plantă erbacee cu inflorescență în formă de spic, cu flori mici roșii, galbene sau albe catifelate. 2) Colorant roșu-albăstrui obținut din această plantă. /amarante, lat. amarantus

Sursa : NODEX

 

AMARÁNT s. n. I. plantă erbacee cu inflorescență în formă de spic, cu flori mici, purpurii, galbene sau albe II. adj. inv., s. n. (colorant) roșu-violet. (< fr. amarante, lat. amarantus)

Sursa : neoficial

 

AMARÁNT s.m. Plantă erbacee cu inflorescență în formă de spic, cu flori mici, purpurii, galbene sau albe. ** Colorant roșu-albăstrui. [Cf. fr. amarante, lat. amarantus].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Literatură pentru AMARANT

 Rezultatele 1 - 1 din aproximativ 1 pentru AMARANT.

Dimitrie Bolintineanu - Cântec (Bolintineanu, Reverii)

... Dimitrie Bolintineanu - Cântec (Bolintineanu, Reverii) Cântec de Dimitrie Bolintineanu Valuri de aur, mărgăritare, Purpură, roze și diamant Din carul zilei de amarant Revarsă Febus fără-ncetare. Soarele dulce și luminos Întotdauna o să-ncălzească, Și câmpul verde o să-nflorească, Și o să fie cerul frumos. Iar ...