Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:NEOREALIST ... Mai multe din DEX...

NEOREALISM - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

NEOREALÍSM s.n. 1. Curent filozofic contemporan care identifică conștiința cu existența, redusă la un complex de senzații independente. 2. Curent în literatura, artele plastice și cinematografia italiană contemporană, care se manifestă printr-o tendință de apropiere de faptul real, de viața cotidiană a oamenilor obișnuiți. [Pr.: ne-o-re-a-] - Din fr. néo-réalisme.

Sursa : DEX '98

 

neorealísm s. n. (sil. ne-o-re-a-)

Sursa : ortografic

 

NEOREALÍSM n. 1) Curent în filozofia contemporană cu tendință realistă. 2) Curent modern în literatură, cinematografie și în artele plastice, care se caracterizează prin democratism, apropiere de viața cotidiană și prin simplitatea mijloacelor de expresie. [Sil. ne-o-re-a-] /néo-réalisme

Sursa : NODEX

 

NEOREALÍSM s.n. 1. Curent filozofic contemporan care consideră ontologia are o autonomie absolută față de gnoseologie, obiectul cunoașterii constituind o "realitate" independentă de subiectul cunoscător și de procesul cunoașterii. 2. Curent în literatura, artele plastice și cinematografia italiană contemporană, care se manifestă printr-o tendință de apropiere de faptul real, de viața cotidiană a oamenilor, prezentând, alături de personaje și fenomene tipice, fapte brute, mărunte, nesemnificative. [Cf. fr. néo-réalisme, it. neorealismo].

Sursa : neologisme

 

NEOREALÍSM s. n. 1. curent în filozofia contemporană care identifică conștiința cu existența, redusă la un complex de senzații independente. 2. doctrină literară sau artistică inspirată din realism. * mișcare artistică în cinematografia italiană contemporană, care se manifestă printr-o tendință de apropiere de problemele sociale, de viața cotidiană a oamenilor obișnuiți. (< fr. néoréalisme, it. neorealismo)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru NEOREALISM

 Rezultatele 1 - 2 din aproximativ 2 pentru NEOREALISM.

NEOREALIST

... NEOREALÍST , - Ă , neorealiști , - ste , s . m . și f . , adj . 1. S . m . și f . Adept al neorealismului . 2. Adj . Care aparține neorealismului , privitor la neorealism