Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:MICROOHM, KILOOHM, MEGOHM, SIEMENS ... Mai multe din DEX...

OHM - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

OHM, ohmi, s.m. Unitate de măsură a rezistenței electrice, în sistemul de unități metru-kilogram-secundă-amper, egală cu rezistența pe care o opune un conductor electric străbătut de un curent de un amper la tensiunea de un volt. [Pr.: om] - Din fr. ohm.

Sursa : DEX '98

 

ohm s. m. [pron. germ. om], pl. ohmi; simb. ?

Sursa : ortografic

 

OHM (pr.: om) \~i m. fiz. Unitate de măsură a rezistenței electrice egală cu rezistența unui conductor, prin care trece un curent electric de un amper, când diferența de potențial la capetele lui este de un volt. /ohm

Sursa : NODEX

 

OHM s.m. (Fiz.) Unitate de măsură a rezistenței electrice, egală cu rezistența pe care o opune un conductor în care o tensiune de un volt produce un curent de un amper. [Pron. om. / < fr. ohm, cf. Ohm - fizician german].

Sursa : neologisme

 

OHM OM/ s. m. unitate de măsură a rezistenței electrice, egală cu rezistența unui conductor în care o tensiune de un volt produce un curent de un amper. (< fr. ohm)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru OHM

 Rezultatele 1 - 5 din aproximativ 5 pentru OHM.

MICROOHM

... MICROÓHM , microohmi , s . m . Unitate electrică de rezistență , egală cu a milioana parte dintr - un ohm . [ Pr . : - cro - om ] - Micro ^1 + ohm

 

KILOOHM

KILOÓHM , kiloohmi , s . m . ( Fiz . ) Unitate ( derivată ) de măsură pentru rezistența electrică , egală cu o mie de ohmi . [ Pr . : - o - óm . - Abr . :

 

MEGOHM

MEGÓHM , megohmi , s . m . ( Fiz . ) Unitate ( derivată ) de măsură a rezistenței electrice , egală cu un milion de ohmi . [ Pr . : - gom . - Abr . :

 

SIEMENS

... SIEMENS s . n . ( Fiz . ) Unitate de măsură egală cu conductanța unui conductor a cărui rezistență electrică este de un ohm