Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:REDUNDANT, REDONDANȚĂ, SINTETIZOR ... Mai multe din DEX...

Forme cu și fără diacritice ale cuvântului REDUNDANȚĂ: REDUNDANTĂ, REDUNDANTA.

 

REDUNDANȚĂ - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

REDUNDÁNȚĂ, redundanțe, s.f. Surplus de informație transmis față de strictul necesar și care asigură exactitatea transmiterii informației în telecomunicații. ** Abundență inutilă de expresii, de cuvinte sau de imagini în formularea unei idei. [Var.: redondánță s.f.] - Din engl. redundance, fr. redondance.

Sursa : DEX '98

 

REDUNDÁNȚĂ s. v. inutilitate.

Sursa : sinonime

 

redundánță s. f., g.-d. art. redundánței; pl. redundánțe

Sursa : ortografic

 

REDUNDÁNȚĂ s.f. Supraabundență inutilă a expresiilor, a cuvintelor sau a imaginilor în formularea unei idei. V. superfluitate. ** Surplus de comunicare menit asigure exactitatea transmiterii unui mesaj. ** (Telec.) Exces de semnale pentru transmiterea unei anumite cantități de informație. [Var. redondanță s.f. / < engl. redundancy, fr. redondance, cf. lat. redundantia - revărsare, abundență].

Sursa : neologisme

 

REDUNDÁNȚĂ s. f. 1. surplus de informație menit asigure exactitatea transmiterii unui mesaj. * (inform.) excedent de semnale pentru transmiterea fidelă a unei cantități de informație. 2. supraabundență inutilă de expresii, cuvinte sau imagini în formularea unei idei. 3. (tehn.) introducere de dispozitive suplimentare față de cel de bază, care asigure funcționarea unui sistem în cazul când primul sau altul dintre dispozitivele cu aceeași funcție a ieșit întâmplător din uz. (< engl. redundancy, fr. redondance)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru REDUNDANȚĂ

 Rezultatele 1 - 4 din aproximativ 4 pentru REDUNDANȚĂ.

REDUNDANT

... REDUNDÁNT , - Ă , redundanți , - te , adj . Care se referă la redundanță , care prezintă redundanță

 

REDONDANȚĂ

... REDONDÁNȚĂ s . f . v redundanță

 

SINTETIZOR

SINTETIZÓR , sintetizoare , s . n . 1. ( Muz . ) Instrument electronic complex folosit pentru generarea artificială a timbrurilor specifice instrumentelor clasice sau a unei infinități inedite de timbruri și a unor efecte sonore , lărgind posibilitățile de exprimare artistică . 2. ( În sintagma ) Sintetizor de vorbire = a ) aparat electronic complex care simulează funcțiile aparatului fonator uman , în scopul producerii vocii și vorbirii pur artificiale ; b ) procesor electronic care reduce redundanța semnalelor vorbirii umane în scopul manipulării lor cu maximă eficiență în diferite