Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

CAPTATOR - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

CAPTATÓR, captatoare, s.n. 1. Dispozitiv care serveşte la captare. * Captator solar = instalație pentru captarea și transformarea energiei solare în energie termică sau electrică. 2. Dispozitiv montat pe vehicule cu tracțiune electrică pentru a realiza un contact alunecător cu firul aerian de contact. - Capta + suf. -tor.

Sursa : DEX '98

 

captatór s. n., pl. captatoáre

Sursa : ortografic

 

CAPTAT//ÓR \~oáre n. Dispozitiv care serveşte pentru a capta. * \~ de curent dispozitiv montat la extremitatea unui troleu pentru a realiza un contact mobil cu firul electric. /a capta + suf. \~tor

Sursa : NODEX

 

CAPTATÓR s. n. 1. dispozitiv tehnic pentru captare. o ~ solar = instalație pentru captarea și transformarea energiei solare în energie termică sau electrică. 2. ~ de curent = dispozitiv montat la capătul unui troleu pentru a face un contact alunecător cu firul aerian. (după fr. capteur)

Sursa : neoficial

 

CAPTATÓR, -OÁRE adj. Care captează. // s.n. Dispozitiv tehnic folosit pentru captare. * Captator de curent = dispozitiv montat la capătul unui troleu pentru a face un contact alunecător cu firul aerian. [Cf. fr. captatoire].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.