Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:BANDĂ ... Mai multe din DEX...

CONVEIER - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

CONVÉIER, conveiere, s.n. 1. Mijloc de transport cu mișcare continuă, format din elemente flexibile de tracțiune (benzi, cabluri, lanțuri etc.) și folosit la deplasarea obiectelor în timpul prelucrării lor; bandă rulantă. 2. (În sintagma) Conveier verde = sistem de organizare a producerii nutrețurilor verzi pentru a se asigura hrănirea continuă a animalelor din primavară până toamna.[Pr.: -ve-ier] - Din engl. conveyer, rus. konveier.

Sursa : DEX '98

 

CONVÉIER s. n. 1. transportor cu unul sau mai multe elemente flexibile de tracțiune; bandă rulantă. 2. ~ verde = sistem de organizare a bazei furajere prin care se asigură producerea nutrețurilor verzi în mod continuu. (< engl. conveyer, rus. konveier)

Sursa : neoficial

 

CONVÉIER s. v. bandă rulantă.

Sursa : sinonime

 

conveiér s. n. (sil. -ve-ier), pl. conveiére

Sursa : ortografic

 

CONVÉIER \~e n. 1) Sistem tehnic cu mișcare continuă, care acționează mecanic, servind la transportarea diferitelor obiecte. \~ cu bandă. 2): \~ verde sistem de aprovizionare continuă a animalelor cu nutreț proaspăt. [Sil. -ve-ier] /conveyer

Sursa : NODEX

 

CONVÉIER s.n. Transportor cu unu sau mai multe elemente flexibile de tracțiune (cabluri, lanțuri etc.); bandă rulantă. [Pron. con-ve-ier, var. conveior s.n. / < engl. conveyer, rus. konveier].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru CONVEIER

 Rezultatele 1 - 2 din aproximativ 2 pentru CONVEIER.

BANDĂ

... continuă ) = fâșie lată de piele , de cauciuc , de plăci metalice etc . , pe care se transportă automat materiale sau piese fabricate sau în curs de fabricație ; conveier . Lucru pe ( sau la ) bandă ( rulantă ) = sistem de lucru constând din operații executate succesiv de un șir de lucrători asupra unui obiect aflat pe o ...