Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:DESPERSONALIZARE ... Mai multe din DEX...

DEPERSONALIZARE - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

DEPERSONALIZÁRE, depersonalizări, s.f. Acțiunea de a depersonaliza și rezultatul ei. ** Simptom caracterizat prin dispariția conștiinței propriei persoane, care apare mai ales în unele boli psihice. [Var.: despersonalizáre s.f.] - V. depersonaliza.

Sursa : DEX '98

 

DEPERSONALIZÁRE s. f. acțiunea de a depersonaliza. * simptom caracterizat prin dispariția conștiinței propriei persoane, a propriului eu. (< depersonaliza)

Sursa : neoficial

 

depersonalizáre s. f., g.-d. art. depersonalizării; pl. depersonalizări

Sursa : ortografic

 

DEPERSONALIZÁRE s.f. Acțiunea de a (se) depersonaliza și rezultatul ei. ** (Med.) Tulburare mintală în care bolnavul nu-și mai recunoaște propria-i persoană. [Var. despersonalizare s.f. / < depersonaliza].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Literatură pentru DEPERSONALIZARE

 Rezultatele 1 - 1 din aproximativ 1 pentru DEPERSONALIZARE.

Vasile Pârvan - Datoria vieții noastre

Vasile Pârvan - Datoria vieţii noastre Datoria vieții noastre de Vasile Pârvan Lecție de deschidere a cursurilor de istoria antică și de istoria artelor, ținute în semestrul de iarnă 1919 - 1920 la Universitatea din Cluj, citită în ziua de 3 noiembrie 1919 De la o zi la alta popoarele trăiesc prin munca, mereu aceeași, a celor mulți. Singura oboseală ce și-o dă sufletul omului simplu e de a păstra cât mai neschimbat meșteșugul din bătrâni, care îi dă - după meseria ce o are - hrana. Și memoria populară e foarte precisă: unele procedee își au începutul lor, identic cu forma de azi, în epoca preistorică. Continuitatea civilizațiilor populare în cursul mileniilor e propriu-zis un simplu reflex al continuității vieții din natură: evoluția acesteia se petrece în limite de timp așa de imense, încât sunt neaccesibile controlului uman; se poate așadar vorbi de o adevărată eternitate a primitivismului popular, conservativ. Istoric, adică evolutiv-uman, popoarele trăiesc numai prin fapta precursorilor și revoltaților. Aceștia tulbură ca niște demoni, perpetuu nemulțumiți, beatitudinea lenei spirituale a contemporanilor, le deșteaptă iluzii și apetituri, le răscolesc patimile, le dărâmă prețiosul echilibru al perfectei inerții. Fie ...

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru DEPERSONALIZARE

 Rezultatele 1 - 2 din aproximativ 2 pentru DEPERSONALIZARE.

DESPERSONALIZARE

... DESPERSONALIZÁRE s . f . v . depersonalizare