Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:DIRECTOR, REFLECTOR ... Mai multe din DEX...

DIRECTIVITATE - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

DIRECTIVITÁTE s.f. Proprietate a unui emițător sau receptor de a radia, respectiv de a capta unde (acustice sau electromagnetice) preferențial în sau din anumite direcții. - Din fr. directivité.

Sursa : DEX '98

 

DIRECTIVITÁTE s. f. proprietate a unei surse (respectiv a unui receptor) de radiații de a emite (recepționa) preferențial radiația în (din) anumite direcții. (< fr. directivité)

Sursa : neoficial

 

directivitáte s. f., g.-d. art. directivității

Sursa : ortografic

 

DIRECTIVITÁTE s.f. (Fiz.) Proprietate a unui izvor de radiații de a emite într-un unghi cât mai mic față de direcția de emisiune. [Cf. fr. directivité].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru DIRECTIVITATE

 Rezultatele 1 - 3 din aproximativ 3 pentru DIRECTIVITATE.

DIRECTOR

DIRÉCTOR^2 , - OÁRE , directori , - oare , s . m . și f . Persoană care conduce o întreprindere , o instituție , o publicație etc . sau un sector al acestora ; funcție deținută de această persoană . DIRECTÓR^1 , - OÁRE , directori , - oare , adj . , subst . 1. Adj . Care dirijează sau conduce ceva , care indică direcția . 2. S . f . Curbă pe care se sprijină generatoarele rectilinii ale unei suprafețe riglate . 3. S . n . ( Elt . ) Element constructiv al unei antene ( 2 ) , folosit pentru mărirea

 

REFLECTOR

REFLECTÓR , reflectoare , s . n . 1. Parte a unui dispozitiv de iluminat sau a unui proiector care , folosind fenomenul reflexiei regulate sau difuze , dirijează fluxul luminos al unei surse de lumină pe o anumită direcție sau într - o anumită zonă mai întinsă ; p . ext . aparat înzestrat cu un asemenea dispozitiv . 2. ( Astron . ) Telescop al cărui obiectiv este construit dintr - o oglindă concavă . 3. ( Elt . ) Element component al unor antene în scopul măririi directivității