Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

EDILITATE - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

EDILITÁTE s.f. 1. Îngrijire a edificiilor și a lucrărilor de interes public ale unui oraș; înzestrare a unui oraș cu astfel de edificii și de lucrări. 2. Disciplină care se ocupă cu studiul, executarea și exploatarea lucrărilor de interes public, destinate asigure un mediu salubru și un anumit grad de confort într-o localitate. - Din fr. édilité, lat. aedilitas, -atis.

Sursa : DEX '98

 

EDILITÁTE s. f. 1. operă de construire și de îngrijire a edificiilor și a lucrărilor de interes public ale unui oraș. 2. disciplină cu studiul, executarea și exploatarea lucrărilor de interes public. (< fr. édilité, lat. aedilitas)

Sursa : neoficial

 

edilitáte s. f., g.-d. art. edilității

Sursa : ortografic

 

EDILITÁTE f. Ansamblul lucrărilor de interes public dintr-o localitate, destinată asigurării unui mediu salubru pentru locuitorii acesteia. /édilité, lat. aedilitas, \~atis

Sursa : NODEX

 

EDILITÁTE s.f. Operă de construire și de îngrijire a edificiilor și a lucrărilor de interes public ale unui oraș. ** Disciplină care se ocupă cu studierea și cu executarea lucrărilor de interes public. [< lat. aedilitas, cf. fr. édilité].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.