Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

ILUZIONISM - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

ILUZIONÍSM s.n. 1. Profesiunea iluzionistului; spectacol, număr prezentat de iluzionist; scamatorie. 2. Ansamblu de procedee tehnice în artele plastice menite creeze iluzia realității până la confundarea operei de artă cu obiectul reprezentat. [Pr.: -zi-o-] - Din fr. illusionnisme.

Sursa : DEX '98

 

ILUZIONÍSM s. n. 1. profesiunea iluzionistului. * prestidigitație. 2. (în artele plastice) ansamblu de procedee tehnice care urmăresc creeze iluzia realității. 3. tendință psihologică de a explica un fenomen prin iluziile pe care acesta le provoacă. (< fr. illusionnisme)

Sursa : neoficial

 

ILUZIONÍSM s. v. scamatorie.

Sursa : sinonime

 

iluzionísm s. n. (sil. -zi-o-)

Sursa : ortografic

 

ILUZIONÍSM n. 1) Acțiune pe care o prezintă un actor de circ, fiind bazată pe agerimea mâinilor și pe dibăcia mișcărilor; scamatorie. 2) Iscusința de a prezenta astfel de acțiuni. 3) Spectacol sau număr în care se prezintă asemenea acțiuni. 4) Ansamblu de procedee tehnice folosite în arta plastică pentru a crea iluzia realității. /illusionnisme

Sursa : NODEX

 

ILUZIONÍSM s.n. 1. Profesiunea iluzionistului; scamatorie. 2. (Arte) Ansamblu de procedee tehnice care urmăresc creeze iluzia realității. [< fr. illusionnisme].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.