Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:KILOMETRA ... Mai multe din DEX...

KILOMETRIC - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

KILOMÉTRIC, -Ă kilometrici, -ce, adj. Care se referă la kilometru, de kilometru, care indică kilometri. * Fig. Foarte lung, interminabil. (sil. -tric) [Scris și: chilometric] - Din fr. kilométrique.

Sursa : DEX '98

 

KILOMÉTRIC, -Ă adj. referitor la kilometru. * (fig.) foarte lung. (< fr. kilométrique)

Sursa : neoficial

 

KILOMÉTRIC adj. v. interminabil, nesfârșit.

Sursa : sinonime

 

kilométric adj. m. (sil. -tric), pl. kilométrici; f. sg. kilométrică, pl. kilométrice

Sursa : ortografic

 

KILOMÉTRI//C ?ă (?i, ?e) 1) Care ține de kilometru; propriu kilometrului. 2) fig. Care are o lungime mare; foarte lung. [Sil. -me-tricî /< fr. kilométrique

Sursa : NODEX

 

KILOMÉTRIC, -Ă adj. Privitor la kilometru, care indică kilometri. ** (Fig.) Foarte lung, interminabil. [Cf. fr. kilométrique].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Literatură pentru KILOMETRIC

 Rezultatele 1 - 1 din aproximativ 1 pentru KILOMETRIC.

Ion Luca Caragiale - Câteva păreri

Ion Luca Caragiale - Câteva păreri Câteva păreri de Ion Luca Caragiale Noi, românii, suntem o lume în care, dacă nu se face ori nu se gândește prea mult, ne putem mândri că cel puțin se discută foarte mult. Asta e frumos din parte-ne — să lăsăm încolo orice modestie; căci e știut că din discuție răsare scânteia adevărului. Nu e vorba, adesea discutăm cam pe de lături; dar asta o facem tocmai pentru că voim să alimentăm continuarea discuției; dacă n-am da pe de lături, ar înceta poate discuția prea degrabă: ei! atunci de unde ar mai țâșni adevărul? Așa, de exemplu, multe ilustrațiuni literare au discutat vreo cinci ani cu înaltă căldură asupra întrebărilor: Artă pentru artă? sau artă cu tendență?? Rezultatul aprigei lupte a fost că fiecare dintre polemiști a rămas să împărtăsească până la urmă opinia sa proprie. De ce? Pentru că și atunci s-a vorbit despre toate, despre toate, afară de un singur lucru, care, după părerea mea, ar trebui și el pomenit măcar în treacăt. Mă rog, câteva întrebări: Au tendență piesele lui Shakespeare? — Desigur, nu. Dar Tacit?... dar Divina Comedie?... Ba bine că ...

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru KILOMETRIC

 Rezultatele 1 - 2 din aproximativ 2 pentru KILOMETRIC.

KILOMETRA

KILOMETRÁ , kilometrez , vb . I . Tranz . A marca cu borne kilometrice distanțele de - a lungul unei căi de comunicație . ( sil . - tra ) [ Scris și :