Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:MICIURINIST ... Mai multe din DEX...

MICIURINISM - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

MICIURINÍSM s. n. teorie elaborată de I. V. Miciurin, care se referă la metodele de hibridare artificială, de educare dirijată și de selecție artificială a organismelor. (< Miciurin, n. pr. + -ism)

Sursa : neoficial

 

MICIURINÍSM s.n. Teorie biologică potrivit căreia există o unitate între organism și condițiile sale de existență și care priveşte transformarea speciilor ca rezultat al îmbinării acțiunii directe a condițiilor de existență și a selecției naturale. - Miciurin (n. pr.) + suf. -ism.

Sursa : DEX '98

 

miciurinísm s. n. (sil. -ciu-)

Sursa : ortografic

 

MICIURINÍSM n. Teorie biologică care se referă la metodele de hibridare artificială, de educare dirijată și de selecție artificială a organismelor. /Miciurin n. pr. + suf. \~ism

Sursa : NODEX

 

MICIURINÍSM s.n. Teorie elaborată de I. V. Miciurin, care se referă la metoda de hibernare artificială, de educare dirijată și de selecție artificială, având în vedere variațiile individuale au caracter adecvat ca urmare a unității organism-mediu, iar ereditatea nu este legată de un anumit substrat. [Pron. -ciu-. / < Miciurin - biolog sovietic + -ism].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru MICIURINISM

 Rezultatele 1 - 2 din aproximativ 2 pentru MICIURINISM.

MICIURINIST

... MICIURINÍST , - Ă , miciuriniști , - ste , adj . , s . m . și f . 1. Adj . Care aparține miciurinismului , privitor la miciurinism , care se întemeiază pe miciurinism ; miciurinian ( 1 ) . 2. S . m . și f . Adept al miciurinismului ; miciurinism