Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Cuvânt
Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:VIN, ÎNCINGE, ȘAMPANIZARE, ȚUICĂ, ALCOOL, BERE, BIOGAZ, CIDRU, COMPOST, COVĂSEALĂ ... Mai multe din DEX...

FERMENTARE - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

FERMENTÁRE, fermentări, s.f. Acțiunea de a fermenta și rezultatul ei; fermentație. - V. fermenta.

Sursa : DEX '98

 

FERMENTÁRE s. 1. v. fermentație. 2. fermentație, (pop.) dospire. (\~ unei substanțe.) 3. v. alterare.

Sursa : sinonime

 

fermentáre s. f., g.-d. art. fermentării; pl. fermentări

Sursa : ortografic

 

FERMENTÁRE s.f. Acțiunea de a fermenta și rezultatul ei; fermentație, fermentat. [< fermenta].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2012 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate dinDicționarul explicativ al limbii române pentruFERMENTARE

 Rezultatele 1 - 10 din aproximativ 23 pentruFERMENTARE.

VIN

VIN , vinuri , s . n . Băutură alcoolică ( de 7 - 16\% ) obținută prin fermentarea mustului de struguri sau , p . gener . prin fermentarea mustului altor

 

ÎNCINGE

... A ( se ) înfierbânta , a ( se ) încălzi tare . 3. Refl . ( Despre fân , cereale , făină etc . ) A începe să se altereze prin fermentare

 

ȘAMPANIZARE

ȘAMPANIZÁRE , șampanizări , s . f . Acțiunea de a șampaniza și rezultatul ei ; fază în procesul de fabricație al șampaniei , în cursul căreia au loc fermentarea vinului cu adaos de zahăr și de drojdii , extragerea drojdiei , dozarea zahărului , astuparea ermetică a sticlelor și ambalarea . - V.

 

ȚUICĂ

ȚÚICĂ , țuici , s . f . Băutură alcoolică obținută prin fermentarea și distilarea prunelor sau a altor

 

ALCOOL

ALCOÓL , alcooli , ( 1 ) s . m . , alcooluri , ( 2 , 3 ) s . n . 1. Derivat obținut prin înlocuirea unui atom de hidrogen din molecula unei hidrocarburi cu un oxidril . 2. Lichid incolor , inflamabil , cu miros și gust specific , obținut prin fermentarea zaharurilor din cereale , fructe etc . sau pe cale sintetică și folosit la prepararea băuturilor spirtoase , ca dezinfectant , combustibil , dizolvant etc ; etanol , alcool etilic , spirt . 3. Băutură alcoolică . [ Pr . : - co -

 

BERE

BÉRE^2 s . f . Faptul de a bea . - V. bea . BÉRE^1 , beri , ( rar ) s . f . 1. Băutură slab alcoolică , obținută prin fermentarea unei infuzii rezultate din fierberea în apă a malțului și a florilor de hamei . 2. ( Eliptic ) Țap , halbă , sticlă de bere ^1 (

 

BIOGAZ

... BIOGÁZ s . n . Gaz rezultat în procesul de fermentare

 

CIDRU

CÍDRU s . n . Băutură alcoolică obținută prin fermentarea mustului de mere ( sau a altor

 

COMPOST

COMPÓST , composturi , s . n . Îngrășământ agricol natural , rezultat în urma fermentării lente a diferitelor resturi vegetale și animale , amestecate cu unele substanțe

 

COVĂSEALĂ

COVĂSEÁLĂ , covăseli , s . f . ( Pop . ) Lapte prins sau covăsit , întrebuințat drept cuib pentru fermentarea laptelui dulce . - Covăsi + suf . -

 

Au fost afişate doar primele 10 de rezultate. Mai multe rezultate dinDicționarul explicativ al limbii române...