Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

EFLORESCENT - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

EFLORESCÉNT, -Ă, eflorescenți, -te, adj. 1. Care înflorește, care se află în eflorescentă (1); fig. înfloritor, bogat în aspecte sau detalii. 2. (Chim.; despre săruri) care își pierde o parte din apa de cristalizare și capătă un aspect de pulbere. - Din fr. efflorescent, lat. efflorescens, -ntis.

Sursa : DEX '98

 

EFLORESCÉNT, -Ă adj. 1. (despre plante) care înflorește. 2. (fig.) înfloritor, bogat în aspecte sau detalii. 3. (despre săruri) care pierde o parte din apa de cristalizare, căpătând aspect pulverulent. (< fr. efflorescent, lat. efflorescens)

Sursa : neoficial

 

EFLORESCÉNT adj. v. înfloritor, prosper.

Sursa : sinonime

 

eflorescént adj. m. (sil. -flo-), pl. eflorescénți; f. sg. eflorescéntă, pl. eflorescénte

Sursa : ortografic

 

EFLORESCÉN//T \~tă (\~ți, \~te) 1) Care este în eflorescență; în stare de eflorescență. Plantă \~tă. 2) (despre unele săruri) Care este în proces de trecere din stare cristalină în stare pulverulentă. 3) fig. Care înflorește; în plină înflorire; înfloritor. 4) Care este acoperit cu o sare în eflorescență. [Sil. e-flo-] /efflorescent, lat. efflorescens, \~ntis

Sursa : NODEX

 

EFLORESCÉNT, -Ă adj. 1. (Despre plante) Care înflorește. ** (Fig.) Înfloritor, în floare. 2. (Chim.; despre săruri) Care pierde din apa de cristalizare, devenind pulvurulent la aspect. [< fr. efflorescent].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.