Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

INJECTOR - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

INJECTÓR, injectoare, s.n. 1. Aparat care serveşte la injectarea combustibilului lichid sau pulverulent în camera de ardere a unui motor cu ardere internă sau care, la instalațiile cu focar, servește la amestecarea combustibilului cu aerul carburant și la suflarea acestui amestec în focar. 2. Aparat care serveşte la alimentarea cu apă a cazanelor de abur în care apa este antrenată de un curent de abur sub presiune; dispozitiv folosit la unele turbine hidraulice. - Din fr. injecteur.

Sursa : DEX '98

 

INJECTÓR, -OÁRE I. adj. care serveşte pentru injectare. II. s. n. 1. dispozitiv cu ajutorul căruia se introduce forțat fluidul într-o mașină, într-un mecanism; pompă de injecție. 2. aparat pentru alimentarea cu apă a cazanului unei mașini cu aburi. (< fr. injecteur)

Sursa : neoficial

 

injectór s. n., pl. injectoáre

Sursa : ortografic

 

INJECT//ÓR \~oáre n. Dispozitiv folosit pentru injectarea carburanţilor într-un motor sau pentru asigurarea cu apă a cazanelor cu aburi. /injecteur

Sursa : NODEX

 

INJECTÓR s.n. Dispozitiv pentru pomparea sub presiune a apei în cazanul unei mașini cu vapori sau pentru introducerea și pulverizarea combustibilului în camera de ardere a unui motor etc. [< fr. injecteur].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.