Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

PATERNOSTER - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

PATERNÓSTER s.n. 1. Ascensor cu mai multe cabine, antrenate printr-un sistem de lanțuri continue și cu funcționare neîntreruptă. 2. Elevator pentru ridicarea materialelor de construcție, compus din colivii prismatice fixate pe două lanțuri sau pe două benzi continue, montate vertical și antrenate manual sau mecanic prin intermediul a două tobe. - Din fr. pater-noster, germ. Paternoster.

Sursa : DEX '98

 

paternóster s. n.

Sursa : ortografic

 

PATERNÓSTER n. 1) Ascensor cu mai multe cabine, care funcționează neîntrerupt. 2) Elevator pentru ridicarea materialelor de construcție. /pater-noster, germ. Paternoster

Sursa : NODEX

 

PATERNÓSTER s.n. 1. Ascensor cu mai multe cabine de funcționare continuă. ** Elevator pentru materiale de construcție cu cupe fixate pe două benzi fără sfârșit. 2. Ornament arhitectonic dintr-un șir de proeminențe ovale sau rotunde. [< lat. pater noster, germ. Paternoster].

Sursa : neologisme

 

PATERNÓSTER s. n. 1. ascensor de persoane cu mai multe cabine succesive, fără uși, cu funcționare continuă. * elevator pentru materiale de construcție cu cupe fixate pe două benzi fără sfârșit. 2. ornament arhitectonic dintr-un șir de proeminențe ovale sau rotunde. (< fr. pater-noster, germ. Paternoster)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.