Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

QUIPROQUO - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

QUIPROQUÓ, quiproquo-uri, s.n. 1. (Livr.) Confuzie de persoane sau de lucruri; intervertire. 2. (Teatru) Situație (comică) în care un personaj este confundat cu altul, rezultând o serie de încurcături. [Pr.: cviprocvo și chiproco] - Din fr. quiproquo.

Sursa : DEX '98

 

QUIPROQUÓ, quiproquóuri, s.n., sg. art. quiproquóul [Sil.: -pro-; Pr.: cviprocvó]

Sursa : DOOM

 

quiproquó s. n. (sil. -pro-) [pron. cviprocvó], art. quiproquoul; pl. quiproquouri

Sursa : ortografic

 

QUIPROQUO [pr.: kip-rokó]\~uri n. 1) livr. Confuzie de persoane sau de lucruri; intervertire. 2) teatr. Situație (comică) în care un personaj este confundat cu altul, rezultând o serie de încurcături. /quiproquo

Sursa : NODEX

 

QUIPROQUO s.n. 1. (Liv.) Intervertire, confuzie de persoane sau lucruri. 2. (Teatru) Încurcătură produsă din faptul un personaj este luat drept altul. [Pron. cvi-pro-cvó. / < fr. quiproquo, cf. lat. quid pro quo].

Sursa : neologisme

 

QUIPROQUO CVI-PRO-CVÓ/ s. n. 1. intervertire, confuzie de persoane sau lucruri. 2. (teatru) încurcătură comică produsă de faptul un personaj este luat drept altul. (< fr. quiproquo, lat. quid pro quod, unul pentru altul)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Literatură pentru QUIPROQUO

 Rezultatele 1 - 1 din aproximativ 1 pentru QUIPROQUO.

Ion Luca Caragiale - Din carnetul unui vechi sufleur

... Ion Luca Caragiale - Din carnetul unui vechi sufleur Din carnetul unui vechi sufleur de Ion Luca Caragiale Cuprins 1 NENOROCIREA UNEI REGINE 2 QUIPROQUO 3 EXCES DE ZEL 4 REVANȘĂ 5 DIN CARE SE VEDE CĂ METODA CHINOROZULUI NU-I ATÂT DE RECENTĂ PE CÂT S-AR CREDE 6 ... la direcție să-i dea ei într-o repriză un rol pe care-l „creaseâ€� Blonda... Asta nu se face: fiecare cu creațiile lui ! QUIPROQUO Într-un an cădea Crăciunul sâmbătă — sâmbăta era ziua operii italiane. Se dedea II Trovatore. De pe la cinci ceasuri galeria gemea de mitocănime ...