Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:RELEU, RETRANSMISIUNE, RETRANSMITE ... Mai multe din DEX...

RETRANSMISIE - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

RETRANSMÍSIE, retransmisii, s.f. Recepție și transmitere concomitentă a unor semnale de telecomunicații, a unei emisiuni radiofonice ori de televiziune primite de la alt post. [Var.: retransmisiúne s.f.] - Din fr. retransmission.

Sursa : DEX '98

 

retransmísie s. f. (sil. -si-e; mf. -trans-), art. retransmísia (sil. -si-a), g.-d. art. retransmísiei; pl. retransmísii, art. retransmísiile (sil. -si-i-)

Sursa : ortografic

 

RETRANSMÍSI//E \~i f. Recepție și trans-misie a unei emisiuni radiofonice sau televi-zate, primite de la alt post. [G.-D. retransmi-siei; Sil. -si-e] /re- + transmisie

Sursa : NODEX

 

RETRANSMÍSIE s.f. Retransmitere a unei emisiuni radiofonice primite de un post de la un alt post emițător. [Gen. -iei, var. retransmisiune].

Sursa : neologisme

 

!retransmísie (re-tran-smi-si-e/-trans-mi-) s. f., art. retransmísia (-si-a), g.-d. art. retransmísiei; pl. retransmísii, art. retransmísiile (-si-i)

Sursa : DOOM 2

 

RETRANSMÍSIE s. f. retransmitere a unei emisiuni radiofonice primite de un post de la un alt post emițător. (< fr. retransmission)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru RETRANSMISIE

 Rezultatele 1 - 4 din aproximativ 4 pentru RETRANSMISIE.

RELEU

... mărimii de ieșire , atunci când mărimea de intrare atinge anumite valori . 2. Sistem de comunicații în radiodifuziune și televiziune , cu stații intermediare de recepție și retransmisie . 3. Înlocuire a cailor ( în cursul drumului ) , a câinilor ( în timpul vânătorii ) sau a ștafetelor ( în timpul unei curse ...

 

RETRANSMISIUNE

... RETRANSMISIÚNE s . f . v . retransmisie

 

RETRANSMITE

... și a transmite concomitent semnale de telecomunicații , o emisiune radiofonică ori de televiziune primită de la alt post ; a realiza o retransmisie