Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

SHOW - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

SHOW, show-uri, s.n. Gen de spectacol muzical-distractiv în care locul principal îl deține recitalul unui actor (renumit). [Pr.: șóu] - Din engl. show.

Sursa : DEX '98

 

SHOW [pr.: șou] n. Spectacol de varietăți susținut în principal de un cântăreț (sau de o formație) de muzică ușoară. [Art. showul; Monosilabic] /Cuv. engl.

Sursa : NODEX

 

SHOW s.n. (Anglicism) Spectacol de varietăți, cu muzică, dansuri, scheciuri comice, susținut de un actor de music-hall, de un cântăreț sau de o formație. [Pron. șou. / < engl. show].

Sursa : neologisme

 

SHOW OU/ s. n. 1. recital de muzică ușoară. 2. spectacol de varietăți, cu muzică, dansuri scheciuri comice, susținut de un actor de music hall, de un cântăreț sau de o formație. o ~ -business = industria spectacolelor. (< engl. show)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Literatură pentru SHOW

 Rezultatele 1 - 2 din aproximativ 2 pentru SHOW.

Gelu Vlașin - Show room

... Gelu Vlaşin - Show room Show room de Gelu Vlașin de la etaj privești raftul de praf și zilele care-au fost uneori mă întrebi daca sînt potrivite mănușa vine bine ...

 

Gelu Vlașin - Amnezie psihogenă

... stîlp de beton să mai plîngi printre mese buddy rich caldarîmul albastru zdrobit între coapsele tale cu miros de gin tonic să mai plîngi artie show