Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

MINERALIZATOR - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

MINERALIZATÓR, -OÁRE I. adj. care preface un metal în mineral, combinându-se cu el; mineralizant. II. s.n. substanță care favorizează formarea sau cristalizarea unor minerale. (< fr. minéralisateur)

Sursa : neoficial

 

MINERALIZATÓR, -OÁRE, mineralizatori, -oare, adj., s.n. 1. Adj. Care favorizează ori determină formarea sau cristalizarea unor minerale. 2. S.n. Substanță ușor volatilă care se găsește în magmă și care favorizează formarea mineralelor și cristalizarea acestora prin reducerea viscozității și printr-o acțiune catalitică. - Din fr. minéralisateur.

Sursa : DEX '98

 

mineralizatór adj. m., pl. mineralizatóri; f. sg. și pl. mineralizatoáre

Sursa : ortografic

 

mineralizatór s. n., pl. mineralizatoáre

Sursa : ortografic

 

MINERALIZAT//ÓR^2 \~oáre n. Substanță din componența magmei care favorizează formarea și cristalizarea mineralelor. /minéralisateur

Sursa : NODEX

 

MINERALIZAT//ÓR^1 \~oáre (\~óri, \~oáre) 1) Care favorizează formarea și cristalizarea unor minerale. 2) Care transformă un metal în mineral, combinându-se cu el. /minéralisateur

Sursa : NODEX

 

MINERALIZATÓR, -OÁRE adj., s.m. și n. (Substanță) care favorizează formarea sau cristalizarea unor minerale; care preface un metal în mineral, combinându-se cu el. [Cf. fr. minéralisateur].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.