Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:BLOC-START ... Mai multe din DEX...

START - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

START, starturi, s.n. Loc de plecare (marcat printr-o linie) într-o cursă sportivă. * Expr. A se prezenta la start sau a lua startul = a lua parte la o întrecere sportivă. ** Momentul începerii unei curse sportive, indicat de starter. - Din engl. start.

Sursa : DEX '98

 

Startfiniș

Sursa : antonime

 

START s. (SPORT) plecare. (A avut un \~ bun.)

Sursa : sinonime

 

START s. v. debut, început.

Sursa : sinonime

 

start s. n., pl. stárturi

Sursa : ortografic

 

START \~uri n. 1) Loc de unde începe o competiție sportivă. 2) Prima fază a unei întreceri sportive. * A da \~ ul a da semnalul de începere a unei probe sportive. La \~! comandă care anunță participanții la o probă sportivă ia poziția cuvenită pentru a începe competiția. 3) Moment de început al unei acțiuni orientate spre un anumit scop. \~ul navei cosmice. /start

Sursa : NODEX

 

START s.n. 1. Loc de unde se pornirea într-o cursă sportivă. * A se prezenta la start = a participa la o întrecere sportivă. 2. Momentul în care începe o întrecere sportivă. ** (P. ext.) Pornire într-o acțiune. 3. (Av.) Locul pe un aerodrom de unde se conduce zborul avioanelor. 4. Reper care marchează începutul benzilor cinematografice. [Pl. -turi, -te. / < engl. start, cf. germ. Start].

Sursa : neologisme

 

START s. n. 1. loc de unde se pornirea într-o cursă sportivă. o a se prezenta la ~ = a participa la o întrecere sportivă; a da ?l = a da semnalul de plecare într-o întrecere sportivă. 2. momentul în care începe o asemenea întrecere. * (p. ext.) pornire într-o acțiune. 3. (av.) loc pe un aerodrom de unde se conduce zborul avioanelor. 4. reper care marchează începutul benzilor cinematografice. (< engl. start)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru START

 Rezultatele 1 - 2 din aproximativ 2 pentru START.

BLOC-START

... BLOC - START