Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:BORNĂ ... Mai multe din DEX...

KILOMETRAJ - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

KILOMETRÁJ, kilometraje, s.n. Distanța în kilometri dintre un punct al unei căi de comunicație și un punct de plecare, măsurată în lungul acestei căi. * Distanța în kilometri parcursă de un vehicul într-un anumit timp. * Instrument de măsură montat la unele vehicule pentru a înregistra distanțele parcurse de vehicul sau viteza de deplasare. (sil. -traj) [Scris și: chilometraj] - Din fr. kilométrage.

Sursa : DEX '98

 

KILOMETRÁJ s. n. 1. măsurarea în kilometri a unui itinerar. * distanța, în kilometri, parcursă de un autovehicul. 2. aparat de bord care înregistrează distanța parcursă. (< fr. kilométrage)

Sursa : neoficial

 

kilometráj s. n. (sil. -traj), pl. kilometráje

Sursa : ortografic

 

KILOMETRÁJ ? n. 1) Distanța în kilometri parcursă de un vehicul într-un anumit timp. 2) Instrument montat la unele vehicule care înregistrează distanța parcursă sau viteza lui de deplasare. 3) Măsurare în kilometri a unei distanțe parcurse. [Sil. -me-trajî /< fr. kilométrage

Sursa : NODEX

 

KILOMETRÁJ s.n. Distanța în kilometri dintre două puncte ale unui drum. ** Distanța în kilometri parcursă de un vehicul într-un anumit timp. ** Instrument care înregistrează distanța parcursă de un vehicul sau viteza lui de mers. [Cf. fr. kilométrage].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru KILOMETRAJ

 Rezultatele 1 - 2 din aproximativ 2 pentru KILOMETRAJ.

BORNĂ

BÓRNĂ , borne , s . f . 1. Stâlp fixat pe marginea unui drum pentru indicarea kilometrajului , a distanței până la localitățile de pe șosea etc . 2. Piesă de contact montată la capătul unui conductor