Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

RULAJ - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

RULÁJ, rulaje, s.n. 1. Timpul dintre două încărcături succesive ale unui vagon de marfă de cale ferată, totalizând timpul necesar aducerii, încărcării, transportului, descărcării și manevrelor. 2. Circulație a fondurilor bănești, a mărfurilor etc. - Din fr. roulage.

Sursa : DEX '98

 

ruláj s. n., pl. ruláje

Sursa : ortografic

 

RULÁJ ? n. 1) Perioadă de timp care se scurge din momentul încărcării unui vagon de marfă până la o nouă încărcare a acestuia. 2) Deplasare a unui avion pe teren. 3) Circulație a mărfurilor sau a fondurilor bănești. /roulage

Sursa : NODEX

 

RULÁJ s.n. 1. Circulație a unui vehicul terestru; (p. ext.) timpul și uzura cât acesta este în circulație. ** Deplasare a unui avion pe teren. ** Alergarea relaxată și uniformă a cicliştilor și atleților. 2. Timpul scurs între două încărcări succesive ale unui vagon de marfă, de cale ferată. 3. Circulație a fondurilor bănești. [< fr. roulage].

Sursa : neologisme

 

RULÁJ s. n. 1. circulație a unui vehicul terestru; (p. ext.) timpul și uzura cât acesta este în circulație. * deplasare a unui avion pe teren. * alergare relaxată și uniformă a cicliştilor și atleților. 2. timpul scurs între două încărcări succesive ale unui vagon de marfă de cale ferată. 3. circulație a fondurilor bănești. (< fr. roulage)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.