Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

SUBSIDIAR - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

SUBSIDIÁR, -Ă, subsidiari, -e, adj. Care se adaugă, ca element secundar, la argumentele pentru susținerea unui raționament, a unei teorii etc.; complementar, auxiliar, secundar. * Loc. adv. În subsidiar = în al doilea rând, pe lângă aceasta, pe deasupra. [Pr.: -di-ar] - Din fr. subsidiare, lat. subsidiarius.

Sursa : DEX '98

 

SUBSIDIÁR adj. 1. accesoriu, anex, auxiliar, secundar. (Element \~ într-un mecanism.) 2. complementar, întregitor, suplimentar, (rar) complinitor. (Lămuriri \~.)

Sursa : sinonime

 

subsidiár adj. m. (sil. -di-ar), pl. subsidiári; f. sg. subsidiáră, pl. subsidiáre

Sursa : ortografic

 

SUBSIDIÁR \~ă (\~i, \~e) Care constituie un element accesoriu în susținerea unei argumentări; secundar; suplimentar; auxiliar. * În \~ în afară de ceea ce a fost spus. [Sil. -di-ar] /subsidiare, lat. subsidiarius

Sursa : NODEX

 

SUBSIDIÁR, -Ă adj. Care întărește un argument principal într-o discuție; care vine, care se adaugă la ceva în al doilea rând, ca element secundar; complementar, auxiliar, secundar. ** În subsidiar = în al doilea rând, pe lângă aceasta. [Pron. -di-ar. / < fr. subsidiaire, cf. lat. subsidiarius < subsidium - ajutor].

Sursa : neologisme

 

SUBSIDIÁR, -Ă adj. care se adaugă ca element secundar pentru întărirea argumentelor principale într-o discuție; complementar, auxiliar, secundar. o în ~ = în al doilea rând, pe lângă aceasta. (< fr. subsidiaire, lat. subsidiairius)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.